• | |

  Wandelingen Mastbos

  Categorie: Natuur

  Evenals voor fietsers is er ook voor wandelaars door de VVV Breda een knooppuntennetwerk samengesteld. Het systeem is hetzelfde: u wandelt van knooppunt naar knooppunt en stelt zelf uw route samen.

  Thematische wandelingen in het Mastbos

  Natuurbelevingsroute (7,3 km). Route door het zuidelijke deel van het Mastbos, aangegeven door paaltje met een ree erop.

  Snuffelroute voor met de hond (4 km). De route voert door het noordelijke deel van het Mastbos en wordt aangegeven met blauwe bordjes met een hondenkop. Onderweg is er een ‘poedelpoel’.

  Historische route (8,3 km). De route staat gemarkeerd met bordjes waarop een kasteel te zien is.

  Vlonderpad Mastbos

  In het zuiden van het Mastbos ligt een vlonderpad over de Galderse Heide. Dit is bereikbaar vanuit het bos of vanaf de Zwaantjesweg. Goed berijdbaar voor rolstoelers!

  Mastbos van NS en Wandelnet

  Al 25 jaar ontwikkelt Wandelnet i.s.m. NS wandelroutes in Nederland. Nieuw is de route Breda Mastbos. De route is 11 of 14 km (of gedeeltelijk met de bus 6 km).
  U wandelt vanaf het NS Station, gedeeltelijk langs de Mark, naar het 500 jaar oude Mastbos en via de binnenstad van Breda weer terug.

  Rolstoelpad Mastbos

  Op de hoek van de Willem van Oranjelaan en de Baronielaan start een verhard wandelpad van 2-3 km. Handig voor rolstoelers of gebruikers van een rollator. De route staat met lichtgroene bordjes bewegwijzerd.